#
Gospodarstvo
Župan občine Dravograd Anton Preksavec se je sestal z županom sosednje avstrijske občine Lavamünd - Labot, Wolfgangom Gallantom in direktorjem Geoparka Karavanke mag. Geraldom Hartmannom.
Podjetje Adient Slovenj Gradec je začelo z odpuščanjem.
Hočmo cesto in hočmo prvo lopato je zdaj realnost. Državni zbor je potrdil predlog vladnega zakona, ki predvideva poroštvo za projekt drugi tir in del tretje razvojne osi.
V prestolnici so v sredo podelili priznanja v akciji Moja dežela, dobitnika sta tudi Slovenj Gradec in Črna.
Poslanci so danes v slovenskem državnem zboru potrdili prvo branje zakona o poroštvu, ki je predpogoj za začetek gradnje tretje razvojne osi.
Vlada je sprejela predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, zato je protest, napovedan za čez en teden, začasno zamrznjen.
Zaposleni v slovenjgraškem podjetju Adient so bili danes na zboru delavcev seznanjeni z načrtovano usodo podjetja. Vest o zaprtju tovarne so jim ob obisku v Slovenj Gradcu osebno sporočili predstavniki vodstva iz Nemčije.
Po dveh letih je turški Yildiz Entegre Adria sporočil, da ne bo več vlagal v Iverko.
Nekdanja Iverka je od začetka 2018 v lasti turškega Yildiz Entegre Adria, proizvodnja pa se še vedno ni začela.
Koroški proizvajalec baterij, mežiški Tab, si želi v bližnji prihodnosti proizvodnjo razširiti še na litij-ionske baterije.
Ministrstvo za okolje in prostor pripravlja osem prostorskih načrtov za vetrne elektrarne, od katerih bodo tri na Koroškem.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes