Filatelistični poklon jazzu s koncertom in razstavo
Filatelistični poklon jazzu s koncertom in razstavo
29.04.2019 14:54 Urša Prosenjak Urša Prosenjak

Ob mednarodne dnevu jazza bo na Ravnah izšel priložnostni filatelistični sklop: znamka, razglednica, kuverta, dotisk na kuverto in poštni žig. Prazniku glasbene zvrsti, ki ima na Ravnah že dolgoletno tradicijo, se bodo poklonili še s koncertom in razstavo.

Koroško filatelistično društvo z oblikovalcem Borutom Bončino in slikar Stojan Brezočnik predstavljajo poštno znamko, ki v središče zanimanja postavlja jazzovsko glasbo. Gre za projekt, ki presega dosedanje delovanje filatelističnih društev, saj znamke z logotipom Mednarodnega dneva jazza doslej ni bilo najti nikjer v svetu. V Ameriki sicer tovrstne izdaje obstajajo, medtem ko drugje ne. Tudi v Sloveniji je doslej izšla le ena, in sicer ob petdesetletnici Jazz festivala Ljubljana.

Filatelistični sklop bodo predtavili na predvečer mednarodnega dneva jazza drevi v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, obenem pa bodo odprli tematski razstavi grafik Stojan Brezočnika in fotografij Nike Hölcl Praper. Dogodek pa bo zaokrožil še koncert Filipa Dihpola in Oskarja Kolarja.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes