Dobrodelnost

V ravenskem parku z dobrodelnim druženjem pomagali živalim
V ravenskem parku z dobrodelnim druženjem pomagali živalim
02.10.2018 10:40 Urša Prosenjak Urša Prosenjak

Ob bližajočem se 4. oktobru, svetovnem dnevu živali, so zadnjo septembrsko soboto Grajski park Ravne napolnili ljubitelji živali in njihovi štirinožni prijatelji. V organizaciji Društva proti mučenju živali (DPMŽ) Koroške se je odvijala dobrodelna prireditev Skupaj pustimo dobre sledi.

Tokrat so svetovni dan živali z dobrodelnim dogodkom obeležili že petič, le da je bil letos precej bolj športno in interaktivno obarvan. Poleg tradicionalnega koncerta, ki se je odvijal na odru v parku, so se na stojnicah predstavile različne organizacije, ki so v svojem delovanju tako ali drugače zapisane skrbi za živali. Predstavljali so se Društvo za zaščito živali Lajka, Društvo za osvoboditev živali, Slovensko vegansko društvo, PrimaPes in drugi, obiskovalci pa so se lahko okrepčali z veganskimi jedmi. Najmlajši so se lahko zabavali s poslikavo obrazov, navdušil pa jih je tudi veveriček Alvin.

Za špotni del dogodka je poskrbela ekipa Herkul s triurnim dobrodelnim tekom. Posebnost teka je bila, da so udeleženci lahko tekli s svojim psom. Tek je potekal v krogih, dolžina kroga je bila 800 metrov. Sodelovalo je 43 tekačic in tekačev, med njimi jih je 35 teklo manj kot 10 krogov. Tekači, ki so pretekli več kot 10 krogov, so se potegovali za ročno izdelane lesene medalje in druge nagrade. 

Zbrane je pozdravil tudi župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki se je nato pridružil tudi tekačem.

S prostovoljnimi prispevki ter sredstvi, zbranimi s štartninami, srečelovom in na stojnicah bodo DPMŽ Koroške tako nekoliko lažje poskrbelo za oskrbo pomoči potrebnih živali na Koroškem.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes