#
Gospodarstvo
V Črni bodo v naslednjih dveh letih investirali 3,8 milijona evrov v novo čistilno napravo.
Danes zvečer bodo občinski svetniki na redni seji dobili v prvo branje predlog proračuna za prihodnje leto. Situacija pa je, sklicujoč se na naše vire, precej kritična.
Zdravstveno rešealni center Koroške ob osnovni dejavnosti vse bolj poudarja tudi področje izobraževanja tako za svoje ljudi kot za širško javnost.
Letos načrtovani začetek gradnje bazenskega kompleksa je prestavljen na naslednje leto.
Kot je bilo pričakovati, bo Koroško zadela še ena gospodarska kriza – Lek bo v dveh letih zaključil s proizvodnjo antibiotikov v Prevaljah.
Po tem, ko se je v dobro obveščenih krogih o tem govorilo že pred dobrim letom, je zdaj tudi uradno potrjeno, da s širitvijo Leka na Prevaljah ne bo nič.
Hočmo cesto in hočmo prvo lopato je zdaj realnost. Državni zbor je potrdil predlog vladnega zakona, ki predvideva poroštvo za projekt drugi tir in del tretje razvojne osi.
V prestolnici so v sredo podelili priznanja v akciji Moja dežela, dobitnika sta tudi Slovenj Gradec in Črna.
Poslanci so danes v slovenskem državnem zboru potrdili prvo branje zakona o poroštvu, ki je predpogoj za začetek gradnje tretje razvojne osi.
Vlada je sprejela predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, zato je protest, napovedan za čez en teden, začasno zamrznjen.
S prvim oktobrom bo Dravograd ostal brez večine svojih nočitvenih zmogljivosti.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes