Zdravstvo

Koroški zdravstveni domovi delujejo skoraj nemoteno
Koroški zdravstveni domovi delujejo skoraj nemoteno
29.10.2020 21:38 Uredništvo

Kljub povečani obremenitvi zdravstva zaradi pandemije na Koroškem zdravstveni domovi še vedno izvajajo večino preventivnih programov.

V ZD Ravne izvajajo preventivne programe za odrasle DORA, ZORA in SVIT, preventivne preglede v nosečnosti in pred zaposlitvijo ter preventivne preglede otrok in mladostnikov ter cepljenja. Vzpostavili do tudi pomoč za osebe, ki ob nastali situaciji doživljajo psihosocialno stisko. Usposobljeni strokovnjaki so na voljo za razbremenilne telefonske pogovore in svetovanja ob soočanju s stresom, strahovi in skrbmi povezanimi s covid-19 vsak delovni dan med 7. in 9. uro.

V ZD Slovenj Gradec izvajajo vse preventivne programe razen referenčne ambulante. Za preglede vokviru preventivnih programov se morajo pacienti predhodno dogovoriti po telefonu ali elektronski pošti.

V ZD Radlje zaenkrat delujejo še vse ambulante razen referenčne in zdravstveno vzgojnega dela, izvajajo tudi vse presejalne programe za zgodnje odkrivanje rakavih in predrakavih sprememb, ginekološke programe, deluje pa tudi dispanzer za otroke do enega leta starosti.

Ambulante v ZD Dravograd obratujejo po ustaljenem načinu z naročanjem pacientov, začasno pa so prekinjeni preventivni programi in referenčna ambulanta.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes