Ravne na Koroškem

Korošec vozil pijan in se izdajal za uradno osebo
Korošec vozil pijan in se izdajal za uradno osebo
29.09.2020 12:02 Uredništvo

Ravenski policisti so v nedeljo pozno zvečer obravnavali 30-letnega voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči, se izdajal za uradno osebo in vozil pod vplivom alkohola.

Preizkus  z  alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel 0,66 miligramov  alkohola  v  litru izdihanega zraka oziroma nekaj več  kot  1,3 promila alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi  neupravičene  uporabe   rotacijskih  luči  so  mu  začasno odvzeli registrske tablice.

Policisti so tudi ugotovili, da se je pred tem 30-letni Korošec v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo. Pred gostinski lokal se je pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi, od zaposlene v lokalu je zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob. Zaradi tega ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 305. členu Kazenskega zakonika – 1.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo policija zoper njega podala obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 € globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta  pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes