Poplave

Drava prestopila bregove
Drava prestopila bregove
18.11.2019 12:37 Uredništvo

Okoli 8.40 se je v Dravogradu sprožila sirena, ki je prebivalce ogroženih območij ob rekah Dravi in Meži opozorila na nevarnost poplav, saj je pretok Drave presegel 1200 m3/s.

Sirena za nevarnost za prebivalce ob Dravi in v naselju Meža pomeni, da morajo premično premoženje prestaviti v višje ležeče prostore ter s parkirišč umakniti avtomobile.

Ko bo nevarnost mimo, se bo sirena ponovno sprožila, do takrat pa morajo prebivalci upoštevati navodila gasilcev, civilne zaščite in drugih pristojnih služb ter ravnati samozaščitno. Prav tako naj se ne zadržujejo na obrežjih Drave in Meže. Trenutno so razmere obvladljive, če bi pretok presegel 1400 m3/s, pa bi v Dravogradu že lahko začelo zalivati najbolj ogrožene hiše.

S težavami se spopadajo tudi v sosednjem Labotu, kjer je za tovorni promet zaprto središče mesta, prav tako pa je zaprta cesta Dravograd – Labot.

Agencija Koroške za Okolje pa je sporočila, da je stanje, ki je zdaj tudi maksimum. Avstrijska in koroška stran obvladujeta pretoke in kontrolirano spuščata vodo naprej skozi jezove. Novih padavin ni za pričakovati, gladine rek pa bodo začele proti večeru padati. Jutri naj bi bilo stanje že pod kritično mejo 1200 m3/s.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes