Varni v prometu

Brezplačen tečaj varne vožnje za starejše voznike na Koroškem
Brezplačen tečaj varne vožnje za starejše voznike na Koroškem
04.11.2019 22:30 Urša Prosenjak AMZS

AMZS in Zavarovalnica Triglav z brezplačnim tečajem varne vožnje omogočata starejšim voznikom varno udeležbo v prometu. Tečaj bo za koroške voznike potekal v Dravogradu in na Vranskem.

Vozniki, starejši od 55 let se bodo v prihodnjih dneh po predhodni prijavi lahko udeležili brezplačnega osvežitvenega tečaja varne vožnje. Program Ostanite mobilni starejšim voznikom omogoča spoznavanje novosti v cestnem prometu, sestavljen pa je iz teoretičnega predavanja in praktične vožnje. V prvem delu, ki se bo izvajal v Dravogradu v prostorih Mladinskega centra Dravograd 7. novembra 2019 ob 9. uri, bo inštruktor varne vožnje v dveurnem predavanju udeležencem predstavil spremembe in novosti v zakonodaji, pomen psihofizične priprave na vožnjo, predstavil pa bo tudi konkretne kritične odseke iz lokalnega okolja.

Sedem udeležencev, ki bo želelo svoje vozniške spretnosti še malo bolj izpiliti, se bo nato v drugem delu programa z inštruktorjem takoj po zaključku prvega dela s kombijem zapeljalo po različnih odsekih ter skozi križišča in krožišča, ki starejšim voznikom predstavljajo težave, nato pa še do najbližjega odseka avtoceste, kjer jim bo inštruktor predstavil še pravilen uvoz na in izvoz z avtoceste.

V tretjem delu se bo teh istih sedem udeležencev z lastnimi avtomobili odpravilo v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer bodo lahko brez strahu, v varnem okolju preizkusili ekstremne situacije povezane z vožnjo. Program na poligonu je sestavljen iz osnovnih načinov reševanja različnih kritičnih situacij. Pri programu bodo vozniki spoznali, kako se njihovo vozilo odzove v nenavadnih situacijah in kakšne so njihove reakcije ob tem. Program nudi prikaz pravilnega ukrepanja voznika, ga hkrati seznani z ukrepi za preprečevanje nastanka prometnih nesreč ter posledično materialne škode in telesnih poškodb. Opravi se točno določeno število vaj, ki zagotavlja ozaveščanje voznikovih reakcij in ponotranjenje odziva.

Praktični tečaj na Vranskem bo trajal 5 ur, udeleženci pa bodo dobili tudi kosilo. Na tečaj se je potrebno prijaviti, to pa lahko storite TUKAJ.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes