Hočmo cesto!

Korak bližje prvi lopati
Korak bližje prvi lopati
10.10.2019 12:49 Miha Breznik

Vlada je sprejela predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, zato je protest, napovedan za čez en teden, začasno zamrznjen.

V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os so ob današnji odločitvi vlade ocenili, da je to ključen korak države do prve lopate na severnem kraku tretje razvojne osi. Zato se je odbor, ki je za 17. oktober v Ljubljani pripravljal protest pred stavbo vlade, odločil, da namero o protestnem shodu zamrzne do odločitve v državnem zboru. Zakon o poroštvu bo namreč dokončno sprejet, ko ga bodo potrdili poslanci, so sporočili iz iniciative.

"V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os smo zadovoljni, da je država začela realizirati svoje obljube do Korošcev. Imamo pa veliko pričakovanje, da se poroštvo dokončno sprejeme v državnem zboru, zato apeliramo na parlament, da se ta procedura odvije čim prej! Protokol, podpisan med regijo in državo, namreč določa, da se bo gradnja koroške hitre ceste pričela leta 2019!" so dodali v iniciativi.

S potrditvijo predloga zakona v vladi je zadovoljen tudi predsednik odbora za spremljanje izgradnje severnega dela tretje razvojne osi, prevaljski župan Matic Tasič. Za Dars zdaj ni več nobenih zadržkov, da ne bi nadaljeval postopkov za izbiro izvajalca del na lokaciji Gaberke, kjer so postopki za začetek gradnje na odseku Velenje-Slovenj Gradec najdlje.

Je pa Tasič poudaril, da se bodo za ostale odseke načrtovane hitre ceste na Koroško borili naprej. Načrti namreč predvidevajo, da se v prihodnosti tretja razvojna os zgradi še naprej od Slovenj Gradca proti Dravogradu in nato prek Raven na Koroškem in Prevalj vse do meje z Avstrijo pri Holmcu.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes