Sejem

Bolšjak bo na Koroškem stalnica
Bolšjak bo na Koroškem stalnica

Kakšen mora biti status v pokrajinski ureditvi Koroške?

12.08.2019 17:32 raum AU

Različna slovenjgraška društva, organizacije in posamezniki, ki so sodelovali pri organizaciji bolšjega sejma so več kot zadovoljni z obiskom prvega. Zato uradno razglašajo – vabljeni na bolšjak vsako prvo nedeljo v mesecu.

Bolšjak bo na Koroškem stalnica

Pretekla nedelja je bila za marsikoga rezervirana za bolšji sejem, ki je potekal na dvorišču stare Komunale, stavbe, v kateri deluje večina društev, odgovornih za realizacijo bolšjaka. In tudi slovenjgraški, čeprav v manjši razsežnosti, je, tako kot se spodobi za bolšje sejme, ponujal raznovrstno “staro robo”.

Bolšjak bo na Koroškem stalnicaObiskovalci, ki so se pomešali med rabljeno robo, so lahko kupili takorekoč vse.. igrače, knjige, posodo, plošče, zgoščenke ali tekstil. Največje zanimanje pa so zagotovo poželi mladi prodajalci, ki so na slovenjgraški bolšjak še posebej toplo vabljeni.

Bolšjak bo na Koroškem stalnicaKot izvemo od organizacijske ekipe, so zanos za prostovoljno organizacijo bolšjaka črpali iz prepričanja, da sodobna družba potrebuje bolšji sejem, saj le-ta poleg interakcije s someščani, kreira pozitivnejši odnos do rabljenih stvari, pri čemer potrošništvu z vrednotenjem ponovne uporabe jemlje moč. In od tod tudi tendenca, da je prispevek za prostor za otroke do 14 leta brezplačen. Oni so tisti, ki bodo od interakcij in zavedanja, da brezglavo potrošništvo ne vodi h globalnemu miru, največ odnesli.

Bolšjak bo na Koroškem stalnicaPrisrčno vabljeni vsi, stari in mladi, na dvorišče stare Komunale, Partizanska pot 12, kjer bo vsako prvo nedeljo v mesecu, med 8.00 in 13.00 potekal bolšji sejem.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes