Dogaja se

S kavbojskim plesom in folk glasbo bodo povezali Koroško
S kavbojskim plesom in folk glasbo bodo povezali Koroško
29.07.2019 20:35 Urša Prosenjak

Konec julija in začetek avgusta bodo Ravne na Koroškem oživele v malce drugačnih ritmih. Na mestnem platoju se bo namreč v četrtek zgodil Country folk na ulici, dogodek, ki bo s koncertom in plesom povezal koroške občine. Gre za družabno prireditev v organizaciji Koroškega medgeneracijskega centra, Pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe in Umetniškega kluba 101 Records, kjer bodo udeleženci ob zvokih irske tradicionalne, bluegrass in evropske etno glasbe, zaplesali skupinski kavbojski ples.

Priprave na dogodek se začenjajo že v torek. Ob 9-ih bo v telovadnici OŠ Prežihov Voranc Plesna šola Devžej pripravila delavnico kavbojskega plesa, kjer se bodo udeleženci pod vodstvom Simone Stopar naučili osnovnih korakov. Delavnico bodo ponovili še v sredo ob istem času in na istem mestu, udeležiti pa se je možno ene, druge ali obeh.

Glavni dogodek se bo zgodil v četrtek, 1. avgusta 2019 ob 20-ih, na mestnem platoju na Ravnah. Organizatorji so povabili tudi koroške župane in podžupane, nekateri so udeležbo že potrdili. Sicer pa pričakujejo okoli 150 obiskovalcev, ki se bodo zavrteli v kavbojskih ritmih. Za še boljše vzdušje bo poskrbel Beer Belly Band.

Ker bodo živahni ritmi marsikoga zlakotnili, bodo prostovoljke Koroškega medgeneracijskega centra poskrbele za domače okrepčilo – miške, Gostišče Delalut pa bo ponujalo možnost nakupa hamburgerjev – mesni in vegi.

Namen prireditve je skozi ples in glasbo zabrisati meje med občinami Koroške, povezati generacije in z vnosom ameriških vsebin na slovenska tla izpostavljati kulturno pestrost ter poživiti večerno dogajanje na Koroškem.

Dogodek pa bo imel tudi ekološko noto. Organizatorji bodo priložnost izkoristili za spodbujanje pitja čiste pitne vode iz pitnikov. V času dogajanja na ploščadi bodo vsem prisotnim stregli vodo iz steklenih kozarcev, s čimer želijo opozoriti na težavo prevelikega obsega plastike v našem življenju.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes