Slovenj Gradec

Na rokometnem derbiju slavili domačini
Na rokometnem derbiju slavili domačini
16.03.2019 13:48 Uredništvo RK Slovenj Gradec Facebook

Na včerajšnjem rokometnem derbiju sta se v polni dvorani v Slovenj Gradcu pomerila domači RK Slovenj Gradec 2011 in gostujoči RK Drava Ptuj. Domačini so v dvoboj spet stopili kot favorit in to vlogo pod vodstvom Sebastjana Soviča tudi upravičili. Tekma se je odvila kot se za derbi spodobi, obe ekipi sta si želeli zmage, Slovenjgradčani pa so imeli prednost domačega igrišča in navijaške podpore.

 

S prvim zadetkom so povedli gostje, beli pa so hitro odgovorili z delnim izidom 3:0 (3:1). Borbena igra na obeh straneh se je nadaljevala vse do konca prvega polčasa. Pri malo slabši obrambi obojih, se je mreža tresla enakomerno na eni in drugi strani. Ob premoru je torej ostalo pri razliki treh golov (14:11), ki so jo bojevniki naredili že v začetku srečanja. 

V drugi polovici tekme so ob podpori polnih tribun nekoliko pospešili domači ter do konca srečanja brez večjih težav naredili razliko osmih zadetkov. Domači strateg je ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem, ki so se odlično izkazali in vodstvo varno pripeljali do konca. Nekaj tehničnih napak je v zadnji minuti pripomoglo k zmanjšanju prednosti domačih na šest zadetkov, končni rezultat tekme je bil torej 30:24.

V domačem taboru sta bila strelsko najbolj razpoložena Rok Cvetko in Kenan Pajt, ki sta vsak zadela po 6 krat. Po 4 krat pa so zadeli tudi Žiga Lesjak, Žan Jagodič in Franci Poklič.

Slovenjgradčani so si znova priborili 2 pomembni točki v tekmovanju za preboj v elitno 1.NLB ligo in pred drugo uvrščenimi rivali iz Izole trenutno vodijo za 4 točke.

Prihodnji teden bojevnike doma čaka popravni izpit, gostili bodo ljubljanski Slovan, pri katerem so na gostovanju v prvem delu tekmovanja zabeležili poraz.

 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes