Šport

Adolf Urnaut nagrajen za življenjsko delo
Adolf Urnaut nagrajen za življenjsko delo
15.02.2019 22:14 Uredništvo Tine Urnaut, Facebook

Na 54. podelitvi Bloudkovih odličij za dosežke na športnem področju so slavili kar trije Korošci. Eden izmed njih je Adolf Urnaut, dolgoletni profesor športne vzgoje na Gimnaziji Ravne na Koroškem, odbojkarski trener in nekdaj tudi aktiven odbojkar. Poleg njega sta slavila še plezalca Janja Garnbret in Gregor Vezonik.

Adolf Urnaut, starosta pedagoškega in trenerskega dela v ne le koroškem, pač pa tudi slovenskem in še prej jugoslovanskem športu, je prejel  Bloudkovo nagrado za življenjsko delo, že pred nekaj leti pa je slovenska športna stroka njegovo delo nagradila z Bloudkovo plaketo. Poleg številnih uspehov kot aktiven odbojkar je več kot 40 let skrbel za razvoj te discipline kot trener, zlasti izstopajo njegovi trenerski uspehi z žensko reprezentanco v odbojki sede. Njegov doprinos k slovenski odbojki pa sega tudi izven trenerskih voda, saj je namreč tudi oče enega naših najboljših odbojkarjev, Tineta Urnauta.

Bloudkovo nagrado za dosežke v letu 2018 je več kot zasluženo prejela Janja Garnbret, Gregor Vezonik pa je s seboj domov odnesel Bloudkovo plaketo.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes