Opozorilo

V Lavamündu alarm, štab CZ Dravograd v pripravljenosti
V Lavamündu alarm, štab CZ Dravograd v pripravljenosti
28.10.2018 19:11 Uredništvo Uredništvo

Zaradi močnih padavin se nivo reke Drave viša, trenutni podatki hidrološke merilne postaje v Črnečah kažejo pretok 798m/s. Severni sosedje so v pripravljenosti že od popoldneva.

V sosednjem Lavamündu so v polni pripravljenosti s protipoplavnimi vrečami, aktivirane so tudi gasilske enote. Krajane so čez mejo opozorili tudi z alarmom.

Na izredne vremenske razmere so se odzvali v štabu Civilne zaščite Dravograd, ki se pripravlja na možnost poplav. 

"Štab Civilne zaščite Občine Dravograd obvešča vse občane in občanke, da je CZ v stalnem kontaktu s pristojnimi institucijami in organi glede napovedanega povečenega pretoka reke Drave in njenih pritokov. Po uradni napovedi se za danes ponoči pričakuje pretok reke Drave na HE Dravograd med 800 in 1000m3/s, kar še ne predstavlja povečane nevarnosti za razlitje. Od jutri ( 29.10.2018 ) dopoldan pa do preklica se uvede pripravljenost vseh gasilskih enot v Gasilski zvezi Dravograd, ki bodo redno izvajale kontrolo vodostaja in po potrebi ter napovedi tudi izvedle razporeditev ustrezne protipoplavne zaščite na najbolj kritična mesta. Hkrati prosimo občane, ki živijo na najbolj izpostavljenih mestih, da spremljajo objave in ravnajo samozaščitno," je v sporočilu za javnost pojasnil predstavnik CZ Dravograd in podžupan Anton Preksavec.

O trenutnih razmerah vas bomo sproti obveščali.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes