Mladinske olimpijske igre

Jan Razdevšek na Koroško prinesel olimpijski bron
Jan Razdevšek na Koroško prinesel olimpijski bron
22.10.2018 11:26 Urša Prosenjak Jan Razdevšek osebni arhiv

Koroški košarkarski up Jan Razdvšek se je iz Argentine vrnil z bronasto olimpijsko medaljo. V novi olimpijski disciplini košarka 3x3 je z ekipo, ki jo poleg njega sestavljajo še Dan Osrečki, Adrian Hirschmann in Erik Groznik, na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu  v tekmi za tretje mesto ugnal Ukrajino. 

"Občutki po tekmi za bronasto medaljo proti Ukrajini so bili neopisljivi. Po težki tekmi z Belgijo smo si rekli, da ne želimo še enkrat občutiti poraza, in da brez medalje ne gremo domov, zato smo napeli še zadnje moči, pozabili prejšnjo tekmo in hitro preklopili misli na nove nasprotnike ter na igrišču za zadnjo tekmo pustili čisto vse," je Jan Razdevšek za Koroška danes povzel odločnost mladih košarkarjev. "In splačalo se je, ves trud je bil poplačan. Tudi občutek ko stopiš na zmagovalne stopničke je nepozaben, ko ti pred tisoče glasnih navijačev podelijo medaljo res pomisliš “to je to”. To je bil najsrečnejši in najuspešnejši trenutek moje kariere. Mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu so bile ena nora res nepozabna izkušnja. To jemljem kot nagrado za trud in čas, ki sem ga vložil do sedaj in kot veliko motivacijo za naprej."

Jan Razdevšek je svojo košarkarsko pot začel v KK Dravograd, trenutno pa osvaja nove zmage pod okriljem Celovškega košarkarskega kluba KOŠ.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes