Dan odprtih vrat v laboratoriju slovenjgraške bolnišnice
Dan odprtih vrat v laboratoriju slovenjgraške bolnišnice
03.10.2018 17:21 Urša Prosenjak Urša Prosenjak

Ob dnevu klinične kemije in laboratorijske medicine so medicinski laboratoriji po Sloveniji odprli svoja vrata obiskovalcem.

Letos je dan klinične kemije posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa preiskovancem. Na oddelku za laboratorijsko diagnostiko Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so na tak način sprejeli obiskovalce že četrtič.

Laboratorijska medicina je pomemben sestavni del zdravstvenega sistema. Zahteva natančno delo visoko usposobljenega osebja z veliko znanja in izkušenj. Njihovo poslanstvo je odgovornost za zanesljivost laboratorijskih rezultatov ter njihova interpretacija. Z izobraževanjem in znanstveno raziskovalnim delom prispevajo k razvoju laboratorijske medicine ter kakovostni celostni obravnavi pacienta. Pri delu jih zavezujejo visoka etična merila, ki so opredeljena v Kodeksu deontologije v laboratorijski medicini.

Predstojnica oddelka za laboratorijsko diagnostiko v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je mag. Tanja Ladžić, specialistka medicinske biokemije. Pojasnila je, da želijo ob tej priložnosti obiskovalcem predstaviti laboratorijski oddelek, ki sicer ostaja javnosti skrit. V njem je zaposlenih 17 delavcev. Dodaja še, da v SBSG uspešno sledijo razvoju laboratorijske dejavnosti, saj vodstvo skrbi za finančna sredstva, ki so nujna za posodobitve in nadgradnje tehnologije ter metod. Največje novosti laboratorijskih metod se v prihodnje obetajo pri diagnostiki ob pacientu in na področjih imuno kemije.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes